5 dolog ami nem lesz jó megoldás ha Acnés a bőröd!

  1. Szappan: Mindegy, hogy milyen hangzatos Hatóanyaggal van ellátva. Szappan mivel lugos ezért teszi tönkre a bőr védőrétegét!
  2. Fizikai radír-mivel az akné gyulladt, ezért a szemcsés radírok mikrosérülést és irritációt tudnak okozni.
  3. Arctisztító kefék: Amellett, hogy nagyon figyelni vele kapcsolatban a higiéniára! Egy teljesen felesleges dörzsölésnek tesszük ki a bőrünket!
  4. Alkoholos tonikok: Mivel túlszárítják a bőrödet, így ezáltal több zsírt fognak termelni.
  5. Sminktörlő Kendő és Fogkrém: A törlőkendő nem tudja a bőrt balanszban tartani ezért nem jó az aknés bőr esetén. A Fogkrém a legnagyobb tévhit! Szárít, irritál, bőr barrier problémákhoz vezet.

Mi a megoldás a pattanásokra és hogyan kezeljük azt?

Ha kozmetikai kezelést választod, akkor vagy Kanalas – Spoon Uno – tisztító arckezelést válasz vagy IMAGE Skincare Pellingek közül választhatsz 1-2 erősségű acne ACNE Lift vagy 2-3 erősségű acne BETA Lift kezelést. 

Fontos, hogy a gyulladást kezeljük és balanszban tarsuk a bőrt, ezért érdemes megfelelő arclemosót választani, ami a legfontosabb pillére a bőrápolásnak!

IMAGE Skincare CLEAR CELL termékei méltóan fognak bánni az Acnéval szemben. Mivel fontos a Fényvédelem ezért nem árt azt minden nap, az acnéhoz alkalmazkodó hatóanyagokkal ellátott nappali fényvédő krémmel kenni, a termék felszívja a felesleges zsírt és gyulladáscsökkentő hatása is van.  Prevention+ daily matt moisturizer SPF 30+ mattosító fényvédője erre tökélletesen megfelel!

A esti bőrápolás sem maradhat el, fontos minden reggel/este langyos vízzel egy percig masszírozni arc, nyak területét, az arctisztító könnyen habzó és tökéletesen tisztítja a bőrt. Ez nem más mint a Clear cell salicylic gel cleanser arclemosója. Ezután jöhet az esti krémezési rutin egy kis Clear cell mattifing moisturizer regeneráló, gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal ellátott krémje. Könnyű, nyugtató hidratáló, mely revitalizálja az irritált bőrt.

Ha van megfelelő bőrápolási rutinod, akkor nem fogsz szégyenkezni a pattanások miatt!